Kennismaken?
info@leffriesland.nl

Begeleiding op maat voor jongeren en volwassenen met een hulp- of begeleidingsvraag op de gebieden leven, wonen, werken.

Search here!

Als Hulpverlener ZWANGER tijdens Corona Tijd

Ik kreeg een filmpje te zien, waarin ‘ergens’ in China mensen op straat neer vielen. Ik weet nog dat ik dacht ‘oh wat lekker overdreven zeg, lijkt the walking dead wel’ en het leven ging verder. Kort daarna werd er duidelijk wat er speelde: COVID-19. Als een professioneel sensatiezoeker deed ik mijn research, de feiten en de fabels. Ik hield het nieuws rondom het virus nauwlettend in de gaten, nog zonder angst dat het Nederland zou bereiken. Het kwam steeds dichterbij en ik verdrong de kansen dat het hier zou komen, alhoewel deze onderhand vrij reëel waren. De eerste Nederlandse besmettingen werden bekend. Nee dit virus wil ik absoluut niet, NU zeker niet met het heugelijke nieuws van mijn zwangerschap.

Daarnaast ontstonden er nieuwe kansen betreft mijn carrière en stond ik op het punt om zekerheden achter mij te laten en te gaan voor nieuwe uitdagingen. Ik had op korte termijn een tijdspad uitgestippeld en hier kon ik mij in vinden.Maar BAM… corona maatregelen… en nu? Wat moet ik doen? Wat ga ik doen? Hoe komt het? Het dodental loopt op en iedere dag zijn er weer nieuwe cijfers, na een aantal weken ben ik gestopt met het kijken van corona nieuws, klaar mee! Ik nam een pauze. Van, voor mij maximaal werken, naar niks. Volledige aandacht voor mijn dochter, puzzels en wc-rol knutsels. Het gevoel van ontspanning duurde maar even, want ik wilde niet niks doen ik wil wat opbouwen en ontwikkelen.

Dat is waar we naar mijn idee nu ook allemaal weer naar terug moeten: de kern. We hebben tijd gekregen, het is een geschenk! Bekijk voor jezelf waar het leven voor jou om draait, wat zijn jouw prioriteiten? Waar ligt jouw uitdaging en waar wil jij voor gaan?

Het werk als coach gaat door en kreeg een andere vorm en dat heeft het nog steeds. Communicatie via de telefoon of een computer scherm. En daar is de uitdaging waar ik naar op zoek ben. Een manier van communiceren die je opnieuw op scherp zet. Non-verbale communicatie achterhalen via verbale communicatie. Vragen stellen, benoemen wat je hoort, wat je denkt, wat je voelt en wat je doet, voor mij is dit coaching anno 2020. Soms voelt het minder persoonlijk, maar het bieden van een luisterend oor, een kritische blik en passend advies blijft.De kern blijft hetzelfde. En dat is waar we naar mijn idee nu ook allemaal weer naar terug moeten, de kern. We hebben tijd gekregen, het is een geschenk! Bekijk voor jezelf waar het leven voor jou om draait, wat zijn jouw prioriteiten? Waar ligt jouw uitdaging en waar wil jij voor gaan?

Het is een nieuw tijdperk met nieuwe kansen en mogelijkheden, ga ervoor, spring in het diepe en kom in beweging! De wereld gaat door, maar jij krijgt tijd om stil te staan bij jouw kern en deze opnieuw te ontdekken. Zo voel ik op dit moment getrappel in mijn buik, kijken mijn vriend en ik iedere dag opnieuw verliefd naar onze dochter, van bijna twee, en voelen we ons weer gezegend met het nieuwe leventje, dat wij in september in goede gezondheid hopen te ontvangen.

Wees moedig, wees jezelf.
Houd hoop ,geef niet op.
Sta stil, maar kijk vooruit.
Geloof, heb lief en laat niets je weerhouden.
Vrees niet voor hetgeen wat je niet kent.
Houd vol, je bent sterk zoals je bent.
.

Post a Comment